A PSC küldetése (mission statement)

A Pártfogó Sportmisszió Club azért jött létre, hogy úgy tanítson sportra és egészséges életmódra, hogy közben olyan légkört teremt, amelyben az embertársaink és a sport szeretete, az egészség megőrzése, a tisztességes viselkedési formák kerülnek előtérbe. Küldetésünket Jézus Krisztus parancsa szerint végezzük: “Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet…” Máte 28,19.

Sport klubunknál

Hisszük, hogy adottságaink, mint a tehetség, a szépség és az anyagi javak olyan Istentől kapott ajándékok, amelyekkel felelősséggel kell bánnunk. Klubunkban olyan környezetet szeretnénk biztosítani, amely a bibliai normáknak megfelel, ezért vezetőinktől és tagjainktól is elvárjuk, hogy tetteik és életmódjuk alázatot, őszinteséget, a szabályszerű küzdést (fair play-t), mások megbecsülését és tiszteletét tükrözze. Hisszük, hogy Jézus Krisztus élete olyan példát mutat számunkra, amit a saját érdekünkben fontos megismerni. Döntést kell hoznunk két dolog között: vagy a világot válasszuk Jézus nélkül és akkor biztos romlásba tartunk, vagy elfogadjuk Krisztus kegyelmét és szeretetét és őt követjük.

Úgy gondoljuk, Jézus sem a hívő emberekért jött el a világba, hanem a bűnösökért. Nem az a célunk, hogy az egyesületünk, mint egy burok, a keresztény gyerekek gyűjtője legyen! Szeretnénk ha minél több gyerekkel ismertethetnénk meg Jézus Krisztus evangéliumát a sporton keresztül. Azok a gyerekek, akik már ismerik Krisztust a hitükben növekedhetnek és példát mutathatnak a többieknek nálunk a viselkedésükkel.

A sport klubunk alapítója

Diósdon formálódott meg bennünk először a sportmisszió ötlete, ezért 2014 január 1-én, a Paulus Evangéliumi Közösség megalapította a Paulus Sport Club-ot. Sportmunkánk és missziónk elődjének tekintjük a Paulus Sport Club-ot ahol a tevékenységünket Sánta Endre vezette az alapítástól a szervezet megszűnéséig.

A jelenlegi formánkban belső egyházi jogi személyként működünk. A szervezetünk újjá alakulását a Magyar Pünkösdi Egyház jóváhagyásával Érden az MPE Késői Eső Gyülekezete segítette. A Pártfogó Sportmisszió Club 2018 december 6-án alakult meg.

Székhelyünk: 2030 Érd, Kálmán u. 18.

Banksz.sz: 10403136-00031860-00000004

Adószámunk: 19101776-1-13