Posted by & filed under Aktuális.

Íme a bemutatkozó Jonától:
2003 január 27-én születtem Budapesten. Kiskorom óta nagyon szerettem mozogni és mindig érdekeltek a labdás játékok.
4 évesen, óvodás koromban kezdtem úszni és focizni. Általános iskolai éveimben az úszás mellett, hogy más labdajátékot is megismerjek, a szüleim a Kosaras Koboldok Egyesületbe vittek kosarazni. Meccsekre is jártunk, amik élményt jelentettek számomra.
Ezzel párhuzamosan, 6 éves koromban elvittek teniszezni, mert apukám is szeret játszani. Nekem is azonnal megtetszett ez a sport. Kezdettől fogva szívesen mentem az edzésekre, élveztem a játékot, és az edzéseken kívül, amikor csak tehettem gyakoroltam, falaztam, tenisz meccseket néztem.
Tetszett a teniszben, hogy itt csak rajtam múlik, hogy hogyan sikerül egy meccs, ugyanakkor vannak alkalmak, amikor csapatban vagy párosban is lehet játszani.
8 éves koromban két kosárlabda egyesület is meghívott játékosnak, hogy komolyabban kezdjek vele foglalkozni, de én egy darabig még a saját egyesületemben maradtam majd végül a tenisz mellett döntöttem. Ekkor már egy fiatal teniszedző, Lippai Zoli csoportjába jártam, és az ő javaslatára és segítségével kezdtem komolyabban foglalkozni ezzel a sporttal.
A BSE majd a Pasarét TK leigazolt játékosa lettem. Pasaréten versenyedzéseket kaptam, több edző is segítette a felkészülésemet, majd elkezdtem a Play and Stay és a korosztályos versenyeken szerepelni.
12 éves koromban a Fedett Pályás Téli OB-t követően meghívást kaptam az MTSZ korosztályos válogatott keretébe, 14 évesen tagja lehettem az utazó EB csapatnak is. Jelenleg is meghívott játékos vagyok az F 16-os korosztály válogatott keretébe.
  1. szeptembere óta a Paulus Sport Club játékosaként több edző is segíti a fejlődésemet és a felkészülésemet a versenyekre, és bíztatnak, hogy érdemes komolyabban foglalkoznom ezzel a sporttal.
Hazai kiemelt korosztályos- és Tennis Europe versenyeken szoktam részt venni.
Legjobb magyar eredményeim:
  • 12 évesen Korosztályos Mesterverseny 1. hely,
  • 12 és 14 évesen kiemelt, 1. kat. egyéni, 1. hely,
  • Fedett Pályás Téli OB páros versenyszámban 1. hely,
  • legjobb magyar ranglista 2017-ben: 3. (F.14)
Legjobb Tennis Euope eredmények:
  • 12 évesen TE páros 2. hely, Budapest (Pasarét)
  • 14 évesen TE egyéni legjobb 8, Hódmezővásárhely
  • legjobb TE. ranglista 2017-ben 401. (U.14)
Örülök, hogy a Paulus Sport Club bővülhetett Tenisz Szakosztállyal, és megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek az első játékos a PSC színeiben, szemléletében, lelkületében.
Remélem, hogy másoknak is lesz erre lehetősége, és egyre többen kedvet kapnak majd ehhez a sporthoz hobby- vagy versenyszinten.